Le Champ du Beau - Vakantieboerderij - Frankrijk

 

 
 

 

Home
In en om de boerderij
Omgeving
En nog meer in de omgeving
Foto's
Tarieven
Beschikbaarheid
Contact


 

Le Champ du Beau op Google Maps

Klik hier voor Le Champ du Beau op Google Maps

De directe omgeving:

Voor uw directe boodschappen kunt u naar
Etang sur Arroux een kleine supermarkt/bakker ongeveer 9 km 
Luzy 2 supermarkten Lidl en Atac 11 km

Charolais: het zilveren ras met de gouden toekomst

De Charolais is een van de grootste en oudste vleesrassen van de wereld. Het combineert eigenschappen als gezondheid, soberheid en vruchtbaarheid op een zodanig unieke wijze dat het als een van de weinige rassen rendabel kan worden ingezet in de landschapsbeheersing.

De geschiedenis van de Charolais gaat vele honderden jaren terug toen het werd ingezet als trek- en arbeidsdier. Later is men het ook vanwege de vleeskwaliteit gaan waarderen. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt het alleen nog gefokt voor de vleesproductie.

De Charolais is een gezond ras. Omdat het zo'n oud ras is dat niet extreem is doorgefokt beschikt het nog over veel van de weerstand die het vroeger nodig had om zonder dierenarts en antibiotica te kunnen overleven. Hoewel geen enkel veeras immuun is voor de moderne rundveeziekten is de Charolais daar opvallend minder gevoelig voor.

De Charolais is ook een sober ras dat al snel genoegen neemt met het menu dat het wordt voorgeschoteld. Zelfs in het ruigste natuurgebied scharrelt het zijn kostje nog bij elkaar. Sterker, daar wordt het graag ingezet omdat de Charolais begroeiing in toom houdt waar andere rassen het laten afweten. In de wintermaanden is het een groot verwerker van ruwvoer (dat veelal op het eigen bedrijf geproduceerd wordt) en heeft het maar weinig krachtvoer nodig. Ondanks dit sobere menu heeft de Charolais van alle rassen de hoogste groeisnelheid: de betere groeien een ons per uur...

De relmuis:

Een diertje wat u zeker zult tegenkomen om het huis.
Het is een knaagdier dat ergens tussen een muis en eekhoorn zit het leeft voornamelijk van noten, zaden en vruchten.
Het wordt ook wel de zeverslaper genoemd omdat het van  oktober tot april (7 maanden) een winterslaap houd.

Geschiedenis en cultuur:

Bourgondië heeft een klinkende naam die in de geschiedenis veel heeft betekend en nog steeds als muziek in de oren klinkt. Van de prehistorie tot de moderne industriële tijd, via de oudheid, de middeleeuwen, de gouden eeuw van de Grote Hertogen van het Zuiden. Elk tijdperk heeft bijgedragen tot een rijk cultureel erfgoed met uitzonderlijke variatie: Gallo-Romeinse vestingen, romaanse kerken en abdijen, en kastelen en musea die voor boeiende bezoeken zorgen.
Wijnen en gastronomie
De goede reputatie van Bourgondië op het gebied van gastronomie en wijnen is wereldvermaard. Tot ver buiten de Franse grenzen staat Bourgondië goedbekend om haar levendige tradities en talrijke kwaliteitsproducten, maar ook, en misschien wel vooral, hebben haar bewoners een uitstekende vakkennis. Restauranthouders en wijnbouwers heten u van harte welkom. Hier zijn lekkerbekken aan het goede adres!

De ongerepte natuur:

Van de wijngaarden van de Côte of de Chablis tot de mysterieuze bossen van de Morvan, van de weelderige Bresse tot de lichte Loirevallei: de natuur van Bourgondië is in elk seizoen prachtig. Dit ongerepte landschap vormt het ideale decor voor buitenactiviteiten, vooral voor wandelingen, fietstochten en ritten te paard. U treft hier een uitzonderlijk net van fietspaden en groene weggetjes: ‘Tour de Bourgogne à vélo'.

Activiteiten:

Er is in de directe omgeving van alles te doen.
De Arroux vindt zijn oorsprong in Côte d`Or de en loopt tot aan de Loire. In het dorp St.Nizier sur Arroux verbreedt de Arroux zich waardoor er een klein strandje is ontstaan. U kunt in de Arroux vissen, zwemmen of kanoën. De kano's huurt u bij de camping in het plaatsje Etang sur Arroux.
U kunt in de directe omgeving of in het parc du Morvan volop wandelen.
Wandelen kunt u doen via kaarten, er ligt in de gite een kaart met wandelroutes in de directe omgeving.
Er is ook de mogelijkheid om in de Morvan te wandelen onder begeleiding van gidsen. Dit meer of minder sportief.
U kunt volop fietsen in de directe omgeving, maar ook in de Morvan. Het is wel aan te bevelen om een goeie fiets met versnellingen te hebben aangezien het kleinste heuveltje toch al wel voor de nodige inspanning zorgt.   

 

 
©Le Champ du Beau | E-mail: info@lechampdubeau.nl | Webdesign Jennie Greven
Relmuis RivierTrektocht - wandelenLuzy